Beleggen in grondstoffen

De afgelopen jaren is het beleggen in grondstoffen steeds populairder geworden. De reden waarom ze zo populair zijn geworden is doordat het een natuurlijke grondstof is die wordt gebruikt bij de productie van vele goederen. Ze komen automatisch in aanraking met vele branches in de markt. Bij het beleggen in grondstoffen heeft een belegger te maken met 2 verschillende commodities ( massagoederen). Een daarvan is een soft commodity. Hierbij kunt u denken aan koffie, pinda's of granen. De andere commodity is het tegenovergestelde van de eerder genoemde. Dat is namelijk de hard commodity. Dat zijn bijvoorbeeld olieproducten of goud en zilver. Doordat deze grondstoffen vaak in het dagelijks leven worden gebruikt zijn ze erg populair om in te beleggen.

Mogelijkheden om in te beleggen.

Beleggen in grondstoffen is op verschillende manieren mogelijk. Zo kunt u bijvoorbeeld op een directe manier fysieke grondstoffen kopen of een andere manier is om de grondstoffen te kopen via een futurecontract. Een futurecontract geeft u het recht om voor een bepaalde datum een zekere hoeveelheid grondstoffen te leveren of geleverd te krijgen. Deze manier van beleggen is niet voor iedereen weggelegd. Ondanks de moeilijkheidsgraad is het tot op de dag van vandaag wel goed mogelijk voor particulieren om te beleggen in grondstoffen. Dit kan bijvoorbeeld door beleggingsfondsen, trackers of andere producten die door banken of vermogensbeheerders zijn ontwikkeld.

Soorten grondstoffen

U kunt beleggen in 4 soorten grondstoffen. Ten eerste kunt u beleggen in energie. De energie waarover vaak gesproken wordt op de beurs is olie. De landen die deze olie verstrekken hebben een grote invloed op prijs,  bij elke economische voor- of tegenspoed wordt de prijs veranderd. Dit is ook de reden dat beleggers de economie van de landen sterk in de gaten houden om op de juiste momenten in- of ver te kopen. Een populaire vorm van beleggen in olie is door het kopen van aandelen in een oliemaatschappij als Shell en BP.  Naast energie kunt u ook beleggen in edelmetalen als goud en zilver. Ook iets goedkopere metalen zijn erg populair op de beurs. Hierbij kunt u denken aan nikkel of zink. De prijzen van deze metalen zijn in tegenstelling tot de edelmetalen erg wisselvallig. Het beleggen in metalen kan ook indirect door te investeren in metaal bedrijven als Alcoa of Rio Tinto. De 4e grondsoort waarin u kunt beleggen zijn landbouwproducten zoals mais of graan. De prijzen van deze grondstoffen zijn van vele factoren afhankelijk. Enkele belangrijke factoren zijn bijvoorbeeld de weersinvloeden en het verschil van kwaliteit waarmee het geteeld is.

Brokers

Een broker is een van de 2 personages die een rol speelt in de effectenbeurs.

>>Meer Informatie
Beleggen in zilver en goud

Het beleggen in edelmetalen als zilver en goud is volgens beleggingsspecialis

>>Meer Informatie
Markets

Markets.com is een ervaren en gespecialiseerde website op het gebied van brok

>>Meer Informatie