Bitcoin

Sinds 2009 is er een nieuwe virtuele munt op de markt. Vele mensen, bedrijven en organisaties waren door de komst van een virtuele munt op de markt geschokt. Door het opmerkelijke concept was de media aandacht er zeker over te spreken. Het concept werd zelfs zo populair dat de koersstijging van de Bitcoins in korte tijd enorm steeg. De wisselkoers was zelfs zo hoog geworden dat investeerders het kopen van bitcoins  niet meer als rendabel zagen. Toen de Bitcoin op de markt kwam werden ze verkocht voor €1,00 per stuk. In december 2013 heeft het zijn voorlopige top bereikt : het had op dat moment een waarde van bijna €900,00!

Wat is Bitcoin?

Bitcoin is zoals eerder gezegd een virtuele munt op de markt, maar het is tevens de naam van de opensourcesoftware die de munt hebben ontworpen. Deze virtuele munteenheid kan worden bewaard in een wallet op uw persoonlijke computer. Het beheer van uw account wordt beheert door een virtuele bank, oftewel een portemonneedienst. Deze portemonneediensten beveiligt de transactiedatabase aan de hand van cryptografie (geheimschrift).Transacties kunnen hierdoor veilig plaatsvinden, en ook criminele organisaties hebben veel minder vat op het systeem.
De waarde van een Bitcoin fluctueert enorm. In een maand kan een Bitcoin makkelijk 20% dalen. Terwijl een maand eerder een Bitcoin nog flink was gestegen qua prijs. Wanneer een persoon een andere persoon wilt betalen met behulp van Bitcoins is het voor die persoon goed mogelijk om het exacte bedrag te betalen. Bij Bitcoin is het namelijk ook goed mogelijk om kleinere bedragen zijn te verzenden met Bitcoins. Het is dus mogelijk om delen van een Bitcoin te verzenden.

Waarom Bitcoins?

Investeerders die geïnvesteerd hebben in Bitcoins zien er zeker de waarde ervan in. Wat zij fijn vinden aan het concept is dat niets of niemand het voor het zeggen heeft bij Bitcoins. Er worden u geen regels opgelegd. Er zijn slechts een aantal algemene regels die zorgen voor een goed verloop. Deze regels worden door iedere investeerder geaccepteerd. Investeerders zien in de Bitcoins vele voordelen. Zo zien zij het gebruik van geen tussenpersonen als een groot voordeel. Het proces loopt hierdoor veel sneller en gemakkelijker, en het levert de nodige extra privacy op. Een ander voordeel is dat het systeem van Bitcoin gemakkelijk te gebruiken is, en het is volledig gratis. Ten derde willen we u erop wijzen dat Bitcoin overal te gebruiken is. Er zijn geen geografische voorwaarden aan verbonden. Een 4e voordeel van Bitcoin is de mogelijkheid om internationale betalingen makkelijk zijn door te voeren, en ook volledig gratis. Als laatste voordeel willen we u meegeven dat het gebruik van Bitcoin's criminaliteit tegen gaat. Het vervalsen van munten in niet mogelijk, en de bescherming op de website van Bitcoin is zo goed dat het onmogelijk wordt voor criminelen om de site binnen te komen.

UFX Markets

Sinds 2007 is de Forex broker UFX actief.  Dit is een vrij nieuwe organi

>>Meer Informatie
Voordelen van online beleggen

Online beleggen brengt ontzettend veel voordelen met zich mee. Deze voordelen

>>Meer Informatie
Brokers

Een broker is een van de 2 personages die een rol speelt in de effectenbeurs.

>>Meer Informatie